Επιγραφές LED

13/09/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

Φωτογραφία

Οι LED επιγραφές κυλιόμενων μηνυμάτων είναι μια καλή λύση για να προβάλετε εύκολα και οικονομικά την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις προσφορές σας. Έχουμε λύσεις για όλες σας τις ανάγκεςhttp://ledcosmos.gr/led-epigrafes

LED Neon Flex

09/09/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης


Τα LED Neon flex είναι εξαιρετικά ελαστικά, καθώς μπορούν να λυγίσουν σε ακτίνα 4 cm και έχουν την δυνατότητα να κοπούν στο επιθυμητό μήκος, προσφέροντας την εύκολη και αξιόπιστη λύση για τον σχηματισμό γωνιών, καμπύλων και την κατασκευή logos και μοτίβων.

Τα LED Neon Flex συνδυάζουν την τελευταία τεχνολογία LED φωτισμού σε μια νέα ελαστική δομή η οποία παρέχει μεγάλη ευελιξία. Επίσης παράγουν ομογενή neon φωτισμό.

Σε αντίθεση με τα απλά neon φωτιστικά σώματα λειτουργούν σε πολύ χαμηλή τάση, είναι άθραυστα, εκπέμπουν χαμηλή θερμότητα και είναι απολύτως ασφαλή για εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό.

Ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα με λαμπτήρες LED

05/09/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

Ξεκινάμε να κάνουμε οικονομία στα έξοδα στο ηλεκτρικό ρεύμα με την αλλαγή του φωτισμού. Τι πιο απλό και γρήγορο υπάρχει; Με το που αλλάζεται τους παλιούς σας λαμπτήρες με LED ξεκινάτε εκείνη την στιγμή να ξοδεύεται λιγότερα λεφτά για την κατανάλωση ρεύματος.

Λάμπες LED - Ένας οδηγός για το πως να επιλέξω τις κατάλληλες

05/09/2016
από ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Οι λάμπες LED είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο φωτισμό και προσφέρουν πολλά οφέλη έναντι των προγενέστερων λαμπτήρων πυρακτώσεως.

 • Έχουν 50 φορές μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας
 • Εξοικονομούν 5 φορές περισσότερη ενέργεια.
 • Δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα που είναι ιδιαίτερα τοξικά, όπως ο υδράργυρος και δεν εκπέμπουν βλαβερή ακτινοβολία, ενώ στην πλειονότητα τους τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες, είναι ανακυκλώσιμα.

Οι λάμπες LED μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε λάμπα, ανεξαρτήτως τύπου (βάσης ή ντουί). Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από το να ξεβιδώσουμε την παλιά μας λάμπα από το ντουί και να την αντικαταστήσουμε με μία LED. Για να επιλέξουμε όμως την κατάλληλη λάμπα LED που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μας, χρειάζεται πρώτα να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

 • Έλεγχος τύπου ντουί, που θα τοποθετηθεί ο λαμπτήρας.
 • Επιλογή της επιθυμητής απόχρωσης φωτισμού που θέλουμε να έχουμε στο χώρο μας.
 • Επιλογή της ισχύος του λαμπτήρα.
 • Έλεγχος της τάσης λειτουργίας του ντουί.
 • Επιλογή επιπλέον δυνατοτήτων και λειτουργιών

Πώς μπορώ να ανακυκλώσω συσκευές και λάμπες;

02/09/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

Η εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.είναι εγκεκριμένος φορέας από τον ΕΟΑΝ, για την οργάνωση, τη λειτουργία και τον έλεγχο του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα. Αντικείμενό της είναι η εναλλακτική διαχείριση ΑΗΗΕ, δηλαδή η συλλογή, η μεταφορά, η προσωρινή αποθήκευση, ο διαχωρισμός και η επεξεργασία των ΑΗΗΕ και των κατασκευαστικών τους στοιχείων, με τελικό στόχο την απομάκρυνση των επιβλαβών για το περιβάλλον ουσιών και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών ως πρώτη ύλη στην παραγωγή νέων προϊόντων. Στο συγκεκριμένο σύστημα είναι εγγεγραμμένες οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής λαμπτήρων παγκοσμίως, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 90% του όγκου λαμπτήρων που διακινείται στην ελληνική αγορά.

Τι συσκευές μπορώ να ανακυκλώσω; Ποια είναι η διαδικασία;

Μπορείτε να ανακυκλώσετε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία, συμπεριλαμβανομένων και των λαμπτήρων. Σε γενικές γραμμές, ανακυκλώνονται:

 • Μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές: ψυγεία, καταψύκτες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, καλοριφέρ, κλιματιστικά, σκούπες, ανεμιστήρες, τοστιέρες, πιστολάκια κ.α.
 • Εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών: υπολογιστές, laptops, pda, εκτυπωτές, κινητά τηλέφωνα κ.α.
 • Καταναλωτικά είδη: ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μουσικά όργανα κ.α.
 • Φωτιστικά είδη: λάμπες νατρίου, φθορισμού, εκκενώσεως
 • Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία: τρυπάνια, πριόνια, μηχανές ραπτικής κ.α.
 • Παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας/ αθλητισμού: κονσόλες, βιντεοπαιχνίδια, κερματοδέκτες τυχερών παιχνιδιών κ.α.
 • Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: καρδιολογικός εξοπλισμός, συσκευές ανάλυσης, συσκευές αιμοκάθαρσης κ.α.
 • Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου: ανιχνευτές καπνού, θερμοστάτες, συσκευές μέτρησης και ζύγισης κ.α.
 • Συσκευές αυτόματης διανομής

Για να ανακυκλώσετε μια ηλεκτρική, ή ηλεκτρονική συσκευή, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο δήμο της περιοχής σας, προκειμένου να συνεννοηθείτε για τη μέρα και την ώρα αποκομιδής της από το πεζοδρόμιο. Εναλλακτικά, αν διαθέτετε το κατάλληλο μεταφορικό μέσο, μπορείτε να μεταφέρετε την παλιά συσκευή σας στα ειδικά container που διαθέτει ο εκάστοτε δήμος.

Επίσης, με την αγορά καινούριας συσκευής, τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών παραλαμβάνουν, χωρίς χρέωση, την παλιά συσκευή σας κατά την παράδοση της καινούριας.

Για τις εταιρείες και τους οργανισμούς που επιθυμούν να αποσύρουν τον πάγιο ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους, η διαδικασία απαιτεί τη χρήση της εφαρμογής «e-weee collection». Μετά την παραλαβή του εξοπλισμού, αποστέλλεται σχετική βεβαίωση ηλεκτρονικά για λογιστικούς λόγους (διαγραφή παγίων ή αποθεμάτων).

Τι γίνεται με τους λαμπτήρες;

Ανακυκλώνονται όλοι οι λαμπτήρες οικονομίας, φθορισμού, καθώς και οι λαμπτήρες ατμών νατρίου χαμηλής ή υψηλής πίεσης, ατμών υδραργύρου υψηλής πίεσης και οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Δε συλλέγονται λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου.

Πώς θα τους ξεχωρίσω;

Οι καμμένοι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κατά την απόρριψη τους, καθώς περιέχουν περίπλοκες ηλεκτρονικές διατάξεις και δεν πρέπει να καταλήγουν στον κάδο με τα καθημερινά οικιακά απορρίμματα. Η συσκευασία τους έχει το σήμα του διαγεγραμμένου κάδου.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τους λαμπτήρες LED και τους περισσότερους τύπους λαμπτήρων που χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση, οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού περιέχουν υδράργυρο. Ο υδράργυρος δεν απελευθερώνεται στο περιβάλλον όσο ο λαμπτήρας λειτουργεί και εφόσον δεν σπάσει. Αν σπάσει, είναι πιθανό να απελευθερωθούν το πολύ 5 mg υδραργύρου (τα θερμόμετρα παλιάς τεχνολογίας περιείχαν περίπου 500 mg υδραργύρου). Είναι απίθανο λοιπόν μια σπασμένη λάμπα που περιέχει υδράργυρο να έχει επιπτώσεις στην υγεία. Σε περίπτωση που σπάσει ένας συμπαγής λαμπτήρας φθορισμού και το περιεχόμενό του χυθεί,το δωμάτιο πρέπει να αεριστεί για 20-30 λεπτά. Τα θραύσματα απομακρύνονται με υγρό πανί και πρέπει να τοποθετηθούν σε κλειστή πλαστική σακούλα. Η επαφή των θραυσμάτων με το δέρμα πρέπει να αποφεύγεται, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

Στην αγορά διατίθενται συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού με άθραυστο περίβλημα. Υπάρχουν επίσης οι εναλλακτικοί τύποι λαμπτήρα, όπως βελτιωμένοι λαμπτήρες πυράκτωσης με αλογόνο ή λαμπτήρες LED που δεν περιέχουν υδράργυρο.

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων γίνεται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, που βρίσκονται τοποθετημένοι στα ακόλουθα επιλεγμένα σημεία:

 • σημεία συλλογής συμβεβλημένων δήμων
 • καταστήματα πώλησης λαμπτήρων
 • καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
 • super market

*Είναι σημαντικό να τοποθετείτε τις λάμπες στους ειδικούς κάδους με προσοχή για να μη σπάσουν και χωρίς τη συσκευασία τους. Ειδικά, οι ευθύγραμμοι λαμπτήρες τοποθετούνται ξεχωριστά στο πίσω μέρος του ειδικού κάδου.*

Πού θα βρω τους ειδικά διαμορφωμένους κάδους;

Μπορείτε να βρείτε τα πλησιέστερα σημεία ανακύκλωσης ανάλογα με την τοποθεσία σας, στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.electrocycle.gr/network

Μην ξεχνάτε! Ανακυκλώνοντας τις παλιές σας συσκευές και λάμπες βοηθάτε στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων και ενέργειας, αλλά και στον περιορισμό του κινδύνου ρύπανσης από τοξικές ουσίες.

ΠΗΓΗ: http://blog.ledcosmos.gr/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BC...

Αποστολές πακέτων

26/08/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

Για την αποστολή των παραγγελιών συνεργαζόμαστε με την πιο αξιόπιστη εταιρία στις ταχυμεταφορές στην Ελλάδα, την ACS, έτσι ώστε η περισσότερες παραγγελιές να φτάσουν στους πελάτες μας μέσα σε 1-2 εργάσιμες μέρες.

H GE ψηφίζει LED

08/02/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

H General Electric (GE) ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή λαμπτήρων φθορίου έως το τέλος του 2016 και να αφοσιωθεί στην παραγωγή λαμπτήρων LED.

Η λόγοι για αυτη την απόφαση είναι διάφοροι. Ο πιο σημαντικός είναι ότι οι λάμπες LED έχουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Εκτός αυτού το λόγου παίζει μεγάλο ρόλο ότι παλαιοί τύποι λαμπτήρων καίγονταν πιο γρήγορα, περιείχαν επικίνδυνα υλικα και δεν άναβα αμέσως.
Ένας λαμπτήρας led μπορεί να είναι ακόμη πιο ακριβός στην αγορά από παλιών τύπον λαμπτήρων αλλά τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων.
Τελευταίος λόγος για την απόφαση της GE είναι και το γεγονός ότι η τεχνολιγια LED στης λάμπες LED μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη του έξυπνου σπιτιού και την διάθεση WI FI σε κλειστούς χώρους.
ΠΗΓΗ gizmodo.com

Λάμπα led χωρίς ρεύμα η μπαταριά

04/02/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

Μια κορεάτικη start up κατασκεύασε λάμπα led η οποία ανάβει με την θερμότητα που παράγει ένα κεράκι.

Ένας ημιαγωγός στο κάτω μέρος αυτής της λάμπας μετατρέπει τη θερμότητα του κεριού σε ενέργεια. Η λάμπα είναι έως και 60 φορές πιο φωτεινή από ένα κερί. Το θερμοηλεκτρικό στοιχείο του λαμπτήρα διαρκεί δέκα χρόνια σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το LED ακόμα περίπου 50 000 ώρες.

Η ιδέα για αυτή την τεχνολογία τους ήρθε όταν ταξίδευαν στην Ινδία και υπήρχαν συχνές διακοπές ρεύματος. Έτσι τέτοιες περιοχές θα έχουν καλύτερο φως σε διάστημα χωρίς ρεύμα και δεν πρέπει να καίνε λάμπες κηροζίνης που είναι πολύ κοινές στην Ινδία. Έτσι με την led λάμπα έχουν μια πολύ καλή εναλλακτική

.

Λάμπες LED Osper E27

27/01/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

Παραλάβαμε τις νέες λαμπες LED OSPER με βάση Ε27.

Ξεκινάνε από 5,2W και φτάνουν τα 13W.
Η λάμπα led 5,2W έχει ουδέτερο λευκό χρώμα και φωτεινότητα 450 lumen.
Οι led λαμπτήρες αυτοί μπορούν να τοποθετηθούν σε επαγγελματκους και ιδιωτικούς χώρους.

Η λάμπα LED με βάση λαμπτήρα E27, έχει κατανάλωση 8 Watt και Ουδέτερο χρώμα φωτισμού.

Αναλυτικά :

 • Διάσταση: Α60, Φ60*120mm
 • Βάση: E27
 • Κατανάλωση: 8Watt
 • Τάση Εισόδου: 220-240 VAC
 • Υλικόκατασκευής: Πλαστικό
 • Led Brand Chip: Epistar
 • Led Light Source: 12 PCS SMD2835
 • Φωτεινότητα(IES): 100 Lm/Watt
 • Φωτεινότητα(IES): 650 Lm
 • CRI (Ra>): 80
 • Θερμοκρασία Χρώματος: 4500K
 • Χρώμα Φωτισμού: ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΛΕΥΚΟ
 • Γωνία Δέσμης: 120
 • IP: 20
 • Θερμοκρασία Λειτουργίας: -20℃~50℃
 • Dimmer: ΟΧΙ
 • AK_E27_1025

Οι λαμπτήρες LED έχουν υψηλή ποιότητα. Δεν εκπέμπουν θερμότητα και έχουν διάρκεια ζωής 25 000 ώρες. Είναι οικολογικές και έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Χρησιμοποιούνται για εσωτερικό φωτισμό, διακοσμητικό φωτισμό, βοηθητικών χώρων, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Φωτισμός LED οροφής

25/01/2016
από Ιωάννης Ματζιάρης

Τα προϊόντα φωτισμού LED panel οροφής είναι η ιδανική λύση για καταστήματα και γραφεία.

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των πελατών μας όπως όπως πχ το τετράγωνο πάνελ slim 6W.

Μπορούν να τοποθετηθούν σε κατσιάσματα ρούχων οποί με τον υψηλό δείκτη CRI που διαθέτουν τα προϊόντα μας μπορούν και αποδίδουν καλύτερα τα σχεδία και τα χρώματα από τα ρούχα.

Ακόμη και σε γραφεία (δικηγόροι κλπ) η σε γραφεία από εταιρίες μπορούν να τοποθετηθούν τα led panel.

led panel 6w

Led φωτιστικό οροφής τετράγωνο IP20, με κατανάλωση 6W και θερμό λευκό χρώμα φωτισμού. Αναλυτικά :

 • Διάσταση Φωτιστικού : 121*121*18,5mm Slim
 • Διάσταση Οπής : 105*105mm
 • Κατανάλωση : 6 Watt
 • Τάση Εισόδου : 100-240 VAC
 • Υλικό κατασκευής : Αλουμίνιο
 • Led Brand Chip : Epistar
 • Led Light Source : 30 pcs SMD2528
 • Φωτεινότητα (IES) : 520 Lm
 • CRI (Ra>) : 80
 • Θερμοκρασία Χρώματος : 3000K
 • Χρώμα Φωτισμού : Θερμό Λευκό
 • Γωνία Δέσμης : 120
 • IP : 20
 • Θερμοκρασία Λειτουργίας : -35℃~45℃
 • Dimmer : OXI
 • ΑΚ_DL_0011

Τα LED φωτιστικά οροφής έχουν υψηλή ποιότητα. Δεν εκπέμπουν θερμότητα και έχουν διάρκεια ζωής 25 000 ώρες. Είναι οικολογικά και έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Χρησιμοποιούνται για εσωτερικό φωτισμό, διακοσμητικό φωτισμό, βοηθητικών χώρων, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Θα μας βρείτε στην

Θεσσαλονίκη

Ελευθερίας 36

56437 Νικόπολη

2310 688 118

και σύντομα στην Αθήνα.